NIEUWSBERICHT

Terug naar nieuwsoverzicht

08-02-2024

Save the date gezamenlijk congres VKJ en JuristenRijk

Save the date: gezamenlijk congres
Datum: donderdag 30 mei 2024
Thema: Kunstmatige en menselijke intelligentie: zijn gemeente- en rijksjuristen klaar voor de toekomst?
Locatie: Den Haag, exacte locatie volgt
Deelname = gratis

 

Hoe spelen we in op digitale kansen?
In de huidige samenleving neemt kunstmatige intelligentie een steeds grotere plaats in. Welke rol pakken gemeentejuristen en rijksjuristen hierbij?
 
Op donderdag 30 mei 2024 organiseren de VJK en de Vereniging JuristenRijk een gezamenlijk congres. Exact vijftien jaar geleden organiseerden we ons eerste gezamenlijke congres. Nu doen we dit opnieuw met als thema: Kunstmatige en menselijke intelligentie: zijn gemeente- en rijksjuristen klaar voor de toekomst?

Onder anderen Jurgen Goossens, hoogleraar staatsrecht en voorzitter van de Afdeling Staatsrecht, Bestuursrecht en Rechtstheorie aan de Universiteit Utrecht, Riccardo Osterwald, directeur van het Juridisch Bureau van de gemeente Amsterdam, Ron Roozendaal, directeur Digitale Samenleving tevens plaatsvervangend directeur-generaal Digitalisering en Overheidsorganisatie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Janneke Gerards, hoogleraar fundamentele rechten aan de Universiteit van Utrecht en Fatma Capkurt, promovenda verbonden aan de vakgroep Bestuursrecht van de Universiteit Leiden en lid van de staatscommissie Rechtsstaat, een bijdrage leveren.

het definitieve programma met daarbij de aanmeldmogelijkheid en de exacte locatie volgen snel.

 

© JuristenRijk